Beker van België....en nee we hebben het niet over veldvoetbal, wel over futsal. Raar maar waar, de bekerwedstrijden in futsal stonden op dezelfde avond geprogrammeerd als die van het veld... probeer daar maar eens tegenop te boksen.

 
Real Noorderwijk had, door winst in de vorige ronde, zichzelf Châtelineau cadeau gedaan. Jammer genoeg geen thuiswedstrijd, wel een 179 km lange verplaatsing voor de Noorderwijkenaren. En wat mocht Real als 2de klasser verwachten van de absolute top in België ? Châtelineau is niet enkel de regerende landskampioen maar ook nog bekerhouder en grote leverancier van onze nationale futsalduivels. Het was een avontuur dat begon bij het vertrek, waar coach Schapmans al zorgde voor een vrolijke noot door verkleed als de kerstman achter het stuur te kruipen.

Op de carpool bleek dat Putzeys zijn scheenbeschermers was vergeten, enkele minuten na vertrek ontdekten we dat we Karel Pauwels waren vergeten en aangekomen in Châtelineau had Issam Elouadi geen paspoort of rijbewijs bij zich zodat hij niet kon spelen... Verder waren Sacchini en Soussi gekwetst en Vanvolcksom geschorst. Toch was iedereen gemotiveerd om het beste van zichzelf te geven. En hoe.
 
De Real-boys komen in de eerste 5 minuten 3 keer alleen voor doel en vinden evenveel keer Joevin Durot op hun weg. Tegen het spel in komt de Belgisch kampioen op voorsprong nadat Cosemans foutief opzij wordt gezet en gekwetst is blijven liggen. Zowel tegenstanders als scheidsrechters gebaren van kromme aas, Châtelineau profiteert en Pires De Carvalho trapt de 1-0 voorbij Aps. Echt sportief kan je dit niet noemen ! Real blijft de gevaarlijkste ploeg, Putzeys alleen richting Durot, de bal gaat nipt naast. Scheerens idem dito, een solo richting doel, Durot pakt...de volgende in het rijtje is Byloos, ook hier wil de bal er niet in. Daarna is het Putzeys die gekwetst tegen de grond ligt, Châtelineau aarzelt niet en De Carvalho schiet de bal naast de paal binnen : 2-0.

Het is balen voor Real maar opgeven staat niet in het woordenboek ! Schitterende aanval van Lagouireh, doorgetikt naar Cosemans, het staat 2-1 ! Wanneer Bomboi even later doelman Aps wil assisteren en met de hand verhindert dat de bal in doel gaat, krijgt hij prompt rood onder de neus geduwd. Dujacquier zet de penalty om, 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Toch is het Real dat de beste kansen krijgt, de ene na de andere...zeker 10 open kansen in de 1e helft, helaas vergaten we ze af te maken en kregen we een lesje efficiëntie van de bekerhouder. Châtelineau probeert het vooral met afstandsschoten en lange ballen, Real laat zien dat het geweldig voetbal kan brengen. Byloos brengt zijn ploeg op 3-2 en Lagouireh treft de dwarslat, Cosemans zet een één-tweetje op met Pauwels die naast besluit. Byloos knalt op doel, Durot blokt het schot.

De volgende reuze kans is opnieuw voor Pauwels, zijn schot gaat rakelings naast...Toch is het opnieuw de thuisploeg die scoort via Trussart : 4-2. Het aantal kansen van Real is 5x zo groot als die van Châtelineau, Scheerens mikt de bal op de dwarslat, Lagouireh knalt over doel...en daar is De Carvalho weer, hij mist niet en zet de ruststand op het scorebord : 5-2. Overdreven cijfers als je ziet hoeveel kansen Real bij mekaar heeft gevoetbald ! Als het 5-7 geweest was, had niemand iets mogen zeggen.

In de 2e helft kregen we een zelfde spelbeeld, Real blijft ten aanval trekken, de kansen volgen elkaar in sneltempo op maar het is weer De Carvalho die scoort, zijn 4e van de avond : 6-2. Cosemans kan er eindelijk nog eens eentje in prikken : 6-3. Niet voor lang want Châtelinau steekt opnieuw zijn neus aan het venster, deze keer via Minuz : 7-3. Bij een aanval van Real gaat doelman Durot in de fout en pakt de bal buiten de cirkel, terwijl dit in de eerste helft nog rood was voor Bomboi, kwam er deze keer geen enkele reactie van de scheidsrechters. Châtelineau stond op 4 fouten en daar mocht niets meer bijkomen, dat was meer dan duidelijk. Er werd meermaals op de hielen gelopen van Byloos, Putzeys en Scheerens, de heren in het rood bleven blind en doof ! Het kleine Real Noorderwijk dat zou kunnen winnen bij de landskampioen, dat was not done ! Zielig !

Byloos krijgt er nog een geel karton bovenop en Châtelineau mag zijn 8e van de avond in het mandje leggen. Toch bleven onze jongens vechten voor wat ze waard waren. Pauwels zet een aanval op met Putzeys, die aarzelt niet en zo wordt het 8-4. Real blijft aandringen met snelle acties, Lagouireh werkt af : 8-5 en meteen de eindstand. Real Noorderwijk speelde een schitterende wedstrijd en mag met opgeheven hoofd terugblikken na de confrontatie tegen de Belgische topper ! Er kan nu enkele weken gerust worden en daarna kunnen we ons terug focussen op de competitie.

Real Noorderwijk speelde met : Tim Aps, Sandro Bomboi, Yannick Scheerens, Nico Byloos, Brecht Cosemans, Bob Putzeys, Joren Lambaerts, Aziz Lagouireh, Karel Pauwels, Ward Vivijs, Jasper Vivijs en Davy Van Bael
Doelpunten waren van : Cosemans (2), Byloos (1), Putzeys (1) en Lagouireh (1)  Verslag: Real Noorderwijk